Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  15 milioane de dolari pentru susținerea mediului de afaceri din Moldova

  Mediul de afaceri din Republica Moldova va continua să obțină sprijin în condițiile pandemiei COVID-19. În acest scop este planificată suma de 15 milioane dolari SUA, care va fi alocată în cadrul unor proiecte finanțate de Asociația Internațională pentru Dezvoltare și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

  Comisia parlamentară economie, buget și finanțe a aprobat raportul asupra proiectului Amendamentului la Acordul de finanțare cu Asociația Internațională pentru Dezvoltare și Amendamentului la Acordul de împrumut cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare în vederea realizării Proiectului de modernizare a administrării fiscale.

  Amendamentele propuse au drept scop extinderea obiectivelor inițiale axate pe îmbunătățirea colectării veniturilor, serviciilor prestate contribuabililor și conformării fiscale prin sprijinirea Guvernului Republicii Moldova în implementarea măsurilor de suport pentru mediul de afaceri, inclusiv în vederea menținerii nivelului de ocupare a forței de muncă în contextul pandemiei COVID-19.

  Restructurarea componentelor proiectului va contribui la implementarea celor două programe de susținere a activității de întreprinzător: mecanismul de subvenționare a plăților salariale și programul de rambursare a TVA.

  Proiectul a obținut și avizul consultativ al Comisiei politică externă și integrare europeană a Parlamentului.

  a-tv.md

  SOCIAL

  Președintele țării, Maia Sandu, susține învățământul online pe timp de pandemie. În cadrul unei emisiuni, la un post privat de televiziune, șeful statului a...

  POLITICA

  Majoritatea parlamentară, anunțată în susținerea candidatului Vladimir Golovatiuc pentru funcția de prim-ministru, nu este o coaliție politică, a explicat Corneliu Furculiță, președintele fracțiunii PSRM,...

  POLITICA

  Noua majoritate parlamentară formată din 53 de deputați a anunțat oficial candidatul său pentru funcția de premier. Liderul fracțiunii PSRM în Parlament, Corneliu Furculiță,...

  SOCIAL

  Despre mersul implementării proiectelor menite să ridice nivelul de trai al chișinăuienilor a discutat, astăzi, președintele PSRM, Igor Dodon, cu fracțiunea municipală a socialiștilor.

  Copyright © 2020