Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Pictura murală de sub podul de la Telecentru este gata! Cum arată

  Un nou aspect sub podul din cartierul Telecentru! Primarul general Ion Ceban a lansat astăzi pictura murală „Pomul Vieții”, ce a fost creată în cadrul campaniei naționale de relansare a turismului intern #NeamPornit. Potrivit acestuia, este un proiect inedit, fără precedent, un concept turistic ce celebrează tradițiile noastre cu experiențe autentice și neexplorate.

  „Pictura murală reprezintă o simbioză dintre elementele brandului de țară al Republicii Moldova – „Pomul Vieții”, dar și flora și fauna incluse în Cartea Roșie a Moldovei. Proiectul a fost inițiat de Primăria Municipiului Chișinău, ce s-a alăturat campaniei naționale #NeamPornit a The Moldovan Investment Agency și a fost susținut financiar de parteneri din sectorul privat – BERD’S Design Hotel și CAPAROL Moldova. Lucrările au fost realizate de artistul muralist Dumitru Potapov, care a fost desemnat câştigătorul concursului lansat de Primăria Chişinău în acest sens”, a punctat Ceban.

  De-a lungul pereţilor, pe ambele părţi au fost instalate becuri, ce decorează toată munca celor care au depus un efort enorm pentru ca lucrarea să arate astfel.

  Edilul a subliniat că în zonă au fost montate şi 8 camerele de supraveghere. Imaginile vor fi stocate pe servere, iar în caz de necesitate se va putea reveni la ele.

  Camere de supraveghere video vor fi instalate la toate obiectivele reabilitate, pentru siguranță și pentru monitorizarea zonelor.

  „Intenţionăm ca în această zonă să organizăm în anumite zile, târguri tematice sau diferite evenimente culturale sau sportive, este unde, astfel de locuri ne propunem să amenajăm în tot orașul, ca fiecare colț să fie inedit în felul său”, a conchis edilul.

  ionceban.md

   

  SOCIAL

  În acest weekend, în zona de sub podul de la Telecentru se vor desfășura mai multe evenimente cu tematică diversă, atât pentru locuitorii capitalei,...

  Copyright © 2020