Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ion Chicu a felicitat angajații Serviciului Vamal

  Astăzi sărbătorim cea de-a 29-a aniversare de la crearea autorității vamale a Republicii Moldova. Cu această ocazie, premierul țării Ion Chicu a adresat un mesaj de felicitare.

  “Stimați colaboratori ai Serviciului Vamal,

  Cu ocazia Zilei profesionale a Lucrătorului Vamal vă aduc sincere felicitări și urări de bine și sănătate.

  Folosesc acest prilej pentru a Vă exprima aprecierea înaltă pentru munca, dedicația și profesionalismul de care dați dovadă în fiecare zi pentru a asigura sustenabilitatea bugetară și securitatea economică a țării.

  Serviciul Vamal joacă un rol important în sistemul public și economia Republicii Moldova. Fiind principala instituție a statului cu competențe în domeniul comerțului extern, De asemenea, aduce contribuții semnificative la bugetul statului, dar și la îmbunătățirea climatului investițional și a competitivității economice a țării noastre.

  Când spunem Serviciul Vamal ne referim la fiecare dintre cei peste 1500 de angajați care sunt în pas cu cele mai avansate tehnologii informaționale de control și vămuire.

  Profesionalismul și dedicația Dumneavoastră contribuie la sporirea sistematică a veniturilor încasate la bugetul de stat. În pofida extinderii facilităților fiscale și vamale, dar și a evoluțiilor unor indicatori macro-economici, Serviciul Vamal asigură în ultimii ani o creștere constantă a veniturilor bugetare cu circa 6% anual. Totodată, ne bucurăm de evoluția și altor parametri, care caracterizează activitatea instituției. Scade timpul mediu pentru procesarea operațiunilor de comerț extern, durata traversării frontierei, etc. Remarcăm spiritul de organizare și modul cum se gestionează activitățile în perioadele de flux sporit al cetățenilor, care traversează hotarele țării în perioada sărbătorilor.

  Pe parcursul celor 29 de ani de activitate, Serviciul Vamal al Republicii Moldova a devenit un promotor dinamic al unei politici de dezvoltare a cooperării vamale internaționale. În contextul aderării țării noastre la Organizația Mondială a Comerțului, dar și ca membru activ al Organizației Mondiale a Vămilor, Republica Moldova a mai încheiat peste 80 de tratate internaționale în domeniul vamal cu 28 de state. Aceasta permite țării noastre să consolideze relațiile economice și comerciale internaționale cu partenerii străini.

  Dragi colegi, colaboratori ai Serviciului Vamal,

  În numele Guvernului, vreau să vă mulțumesc pentru atitudinea responsabilă în menținerea sănătății și protejarea cetățenilor ce traversează hotarele țării în condițiile unei situații internaționale dificile, afectate de pandemie. De asemenea, remarcăm soluțiile competente și prompte pentru protejarea intereselor economice ale țării, pentru introducerea unor metode avansate de control, pentru suprimarea criminalității transfrontaliere și în consolidarea securității statului.

  Un vechi proverb spune că prima impresie contează, iar Dumneavoastră sunteți cei care creați prima impresie despre țara noastră pentru persoanele care vizitează sau tranzitează teritoriul Republicii Moldova.

  Cu prilejul Zilei profesionale a Lucrătorului Vamal, Vă dorim multă sănătate, prosperitate, noi realizări profesionale și personale și rezistență pentru a putea asigura în continuare siguranța și securitatea financiară și economică a Republicii Moldova.”, se arată în mesajul prim-ministrului.

  gov.md

  ALEGEREA EDITORILOR

  Mesajul Speakerului Zinaida Greceanîi cu ocazia Zilei Mondiale a Aviaţiei şi a Cosmonauticii:

  SOCIAL

  Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova Igor Dodon a adresat sincere felicitări cu ocazia zilei de naștere, colegului, secretar executiv al Partidului Socialiștilor, vicepreședinte...

  POLITICA

  Președintele PSRM Igor Dodon a adresat sincere felicitări domnului Recep Tayyip Erdoğan cu ocazia realegerii Domniei Sale în funcția de Președinte al Partidului Justiției...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Creştinii ortodocşi de stil vechi sărbătoresc astăzi una dintre cele mai importante sărbători – Sfinţii 40 de Mucenici. Cu această ocazia, președintele PSRM, Igor...

  Copyright © 2020