Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Premierul Ion Chicu a adresat un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Armatei Naţionale

  Pe data de 3 septembrie, militarii R. Moldova celebrează cea de-a 29-a aniversare de la crearea Armatei Naționale. Cu acestă ocazie, premierul Ion Chicu a transmis un mesaj de felicitare.

  „Este un prilej bun pentru a remarca importanța Armatei și pentru a saluta militarii care stau la straja siguranței cetățenilor și securitatea țării noastre.
  Pe parcursul celor 29 de ani, Armata Națională s-a modernizat continuu prin instruirea efectivului militar, renovarea obiectivelor militare, recondiționarea tehnicii, dar și intensificarea participării militarilor noștri în diverse misiuni umanitare și exerciții internaționale.
  Amintim despre cei 130 de militari ai Armatei Naționale care au activat în calitate de observatori militari în misiunile ONU din Georgia, Liberia, Côte d’Ivoire, Sudan, Sudanul de Sud, Kosovo, Republica Centrafricană sau Departamentul ONU pentru operațiuni de menținere a păcii din SUA. Despre cele 13 contingente participante în operațiunea din KFOR, unde 520 de militari curajoși au dus faima țării noastre în lume.
  Și geniștii Armatei îndeplinesc misiuni riscante de deminare în diverse localități. Riscând cu propria viață, ei depistează munițiile rămase în sol și previn incidentele periculoase pentru populație.
  Determinarea militarilor noștri este și în implicarea activă în acordarea ajutorului la lichidarea consecințelor calamităților naturale din țară. Iar în acest an pandemic, peste 1500 de militari au fost implicați în măsurile autorităților de prevenire a COVID-19, inclusiv au stat de veghe la posturile din localitățile plasate în carantină, au fost antrenați în construcția Centrului de triere de la Moldexpo și au efectuat patrulea localităților republicii.
  Dragi militari,
  Onorăm astăzi și veteranii Armatei Naționale – oamenii puternici și curajoși, care întotdeauna sunt pregătiți pentru a interveni cu experiența lor.
  Un militar profesionist este un fiu bun, un frate și un soț, un tată și un prieten adevărat. La fel, poate fi și o fiică, o soră, soție și o mamă responsabilă și cu demnitate. Toți voi sunteți curajoșii neamului, care formează scutul de protecție a Republicii Moldova.
  Onoare vouă, stimați militari ai Armatei Naționale!”, a menționat prim-ministrul.

  Facebook.com

  Facebook

  POLITICA

  Speakerul, Zinaida Greceanîi, a adresat Președintelui Parlamentului (Saeima) Republicii Letonia, Ināra Mūrniece, un mesaj de felicitare prilejuit de Sărbătoarea Națională a Letoniei.

  SOCIAL

  Primarul general Ion Ceban a venit cu mesaj către studenți cu ocazia Zilei Internaționale a acestora. Ceban spune că cine a fost student știe...

  POLITICA

  Premierul Ion Chicu a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan. Discuţiile au vizat cadrul actual al relațiilor bilaterale, inclusiv subiectele...

  SOCIAL

  „Astăzi vin cu un mesaj de felicitare pentru toți cei care studiază și cred că știința aduce beneficii societății, pentru toți studenții care reprezintă...

  Copyright © 2020