Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  11 % din populație vaccinată

  11 la sută din populația Republicii Moldova a fost deja vaccinată împotriva COVID-19. Cinci procente dintre ei au primit ambele doze. Informațiile au fost oferite de reprezentanții Ministerului Sănătății în cadrul unei conferințe de presă. Autoritățile din sănătate spun că 60 la sută dintre cei imunizați sunt de sex masculin, iar 80 la sută din totalul vaccinaților au peste 40 de ani.

  Angela Paraschiv, epidemiolog

  „În total prima doză a fost administrate pentru 385969 de persoane, doza doi 152910 persoane, în total doze administrate 538879 de doze”

  „Avem succese remaracabile în rândul lucrătorilor medicali. În ultima săptămână nu s-a înregistrat niciun caz de infectare printre lucrătorii medicali”.

  Dintre cei imunizați, 50.000 de moldoveni și-au administrat serul peste hotarele țării. Totodată rata cea mai înaltă de vaccinare este în Municipiul Chișinău.

  Ninel Revenco, coordonator Campania de vaccinare

  „Rata de imunizare în municipiul Chișinău e mai mult de 18 la sută. În timp ce rata de vaccinare este joasă în raioanele Comrat, Ceadîr-Lunga”.

  Totodată, autoritățile bat alarma. În ultima săptămână a scăzut rata de vaccinare în rândul cetățenilor. În acest context, responsabilii vin cu îndemnul către cetățeni pentru a se vaccina masiv, mai ales în contextul creșterii alarmante a cazurilor de COVID-19 în Marea Britanie. Populația este îndemnată să se vaccineze pentru ca rata de vaccinare să ajungă până la 70%.În total, peste un milion 372 de mii de doze de seruri au fost recepționate până-n prezent de Moldova. Între timp, în total pe glob au fost vaccinate 12,5% din populație.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021