Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Consilierul Partidului „ȘOR” în CMC, Serghei Burgudji: Chișinăuienii nu trebuie să fie ostaticii războiului dintre primar și guvernare

  Reprezentanții Partidului „ȘOR” în Consiliul municipal Chișinău au condamnat astăzi „războiul politic”, inițiat de primarul capitalei, Ion Ceban, și guvernarea PAS, în jurul datoriei acumulate de întreprinderea municipală „Apă-Canal Chișinău” față de furnizorul de electricitate.

  Consilierii Serghei Burgudji și Valeri Klimenko au menționat că, în urma acestor lupte politice, au de suferit sute de mii de locuitori ai capitalei, care „au devenit ostatici ai unor interese electorale”, comunică serviciul de presă al partidului „ȘOR”.

  Potrivit consilierului Valeri Klimenko, conflictul dintre primarul Capitalei și Guvern este alimentat artificial de către cei care nu se gândesc la problemele orașului, ci la câștigarea unor puncte politice.

  „Conflictul le convine PAS și partidului creat recent de primarul orașului nostru, Ion Ceban. În realitate, nu există nicio problemă, și totul poate fi soluționat în câteva minute. Fracțiunea Partidului „ȘOR” a propus o soluție legală și simplă – alocarea din bugetul municipal a 70 de milioane de lei pentru a acoperi datoria „Apă-Canal Chișinău” față de furnizorul de electricitate. La fel au procedat consilierii de la Comrat. Au alocat banii necesari și au acoperit această datorie. Am propus aceeași variantă, însă primarul a declarat că este ilegal, fără a aduce argumente. Iată că această isterie continuă și fiecare dintre cele două forțe politice vrea să folosească în scopuri electorale acest conflict, înainte de alegerile locale”, a explicat Valeri Klimenko.

  La rândul său, consilierul Serghei Burgudji a menționat că problema poate fi soluționată și printr-o scrisoare de garanție din partea Consiliului municipal Chișinău.

  „Locuitorii Capitalei nu trebuie să sufere din cauza războiului dus de primar și Guvern. Noi devenim ostaticii acestui război. În fiecare zi suntem stresați că, iată, iată, vom rămâne fără apă. Destul! Dacă nu aveți capacitatea de a soluționa problema, noi vă putem ajuta, avem această experiență. Noi am propus să oferim scrisoare de garanție furnizorului de electricitate, prin care să ne angajăm să plătim, în două săptămâni, datoria formată. Este datoria noastră. Sistarea apei poate provoca un colaps în capitală – nu vor putea funcționa școlile și spitalele, ar putea să crape țevile din blocuri și instituții sociale”, a avertizat Serghei Burgudji.

  Cei doi consilieri municipali din partea Partidului „ȘOR” au explicat că există o diferență de doi lei dintre tariful pentru serviciul de furnizare a apei, aprobat de ANRE, și cheltuielile reale ale „Apă-Canal Chișinău”. După achitarea datoriei față de furnizorul de electricitate, această diferență urmează a fi eliminată și problema va fi soluționată.

  La momentul distribuirii acestei știri, declarațiile lor nu au fost comentate de serviciile de presă ale Guvernului sau Primăriei capitalei.

  patidulsor.md

  Facebook

  SOCIAL

  ÎCS „Premier Energyˮ SRL informează că din cauza datoriei în creștere, neachitată de întreprinderea S.A. „Apă-Canal Chișinău”, începând cu data de 26 ianuarie, vor...

  Noutăţi

  Apă-Canal Chișinău avertizează că din cauza secetei, există riscul ca nivelul apei în râul Nistru va mai scădea, iar furnizorul de apă va fi...

  Noutăţi

  Agenții economici și consumatorii din sectorul locativ particular care au datorii pentru consumul de apă riscă să fie debranșați de la rețea. Cu o...

  SOCIAL

  Primăria municipiului Chișinău şi Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), au încheiat Memorandumul de Înțelegere, cu privire la acordarea asistenței tehnice pentru realizarea drepturilor...

  Copyright © 2021