Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  100 de zile de dezamăgire

  Dezamăgire, este descrierea într-un singur cuvânt a celor 100 de zile de când Maia Sandu a ocupat fotoliul de șef de stat. Astfel descriu socialiștii activitatea președintelui după trei luni de mandat. Potrivit deputaților PSRM, Sandu n-a realizat niciuna din promisiunile lansate, iar singurul lucru pe care l-a făcut a fost să înregistreze restanțe în toate domeniile – de la cel politic, la cel sanitar.

  Socialiștii spun că pe 24 decembrie 2020, Maia Sandu a jurat solemn credință patriei și le-a promis cetățenilor acestei țări salarii mai mari, condiții de trai mai bune, locuri de muncă și un viitor prosper. La 100 de zile de atunci, promisiunile lansate cu atâta fast de Sandu în timpul campaniei electorale s-au dovedit a fi populiste, iar de-a lungul celor trei luni de activitate în calitate de șef de stat, Moldova a înregistrat o scădere dramatică în toate domeniile, inclusiv în sănătate. Socialiștii au operat cu cifre în acest sens.

  Vladimir Odnostalco, deputat PSRM

  De-a lungul celor 100 de zile ale mandatului ei, numărul de îmbolnăviri cu noul COVID-16 a crecut în proporție de 60%. De-a lungul celor 100 de zile, numărul deceselor a crecut cu 1.000 de cazuri, iar ea n-a făcut nimic pentru a împiedica acest lucru. Maia Sandu n-a luptat cu virusul în teren, n-a luptat cu el în spitale, ci în Facebook. Întreaga luptă a avut loc doar pe paginile de Facebook.

  Mai mult, Odnostalco a declarat că Sandu n-ar fi mișcat un deget pentru a le majora salariile medicilor, care au crescut de trei ori în perioada mandatului predecesorului său, Igor Dodon. Iar în ceea ce privește campania de imunizare, deputatul opinează că Sandu a blocat livrarea vacinului Sputnik V în țară, în schimb a făcut un lobby pentru un alt ser. Iar motivul este unul simplu, spune socialistul, interesul politic.

  Vladimir Odnostalco, deputat PSRM

  Vedem cum echipa Maiei Sandu face lobby pentru unul dintre producătorii de vaccin, la nivel global. Și asta deoarece unul dintre membrii echipei Sandu este unul dintre conducătorii acestei companii. Fac lobby, de ce? Pentru că, astfel Sandu se răsplătește pentru sprijinul primit din partea partenerilor externi.

  Sistemul de sănătate nu este singura sferă în care Sandu este restanțieră, spun socialiștii. După ce a anunțat că va renunța, inclusiv, la Reședința de la Condrița, lucru care nu s-a mai întâmplat, aceasta a dat dovadă de incompetență și la capitolul gestionării banului public.

  Petru Burduja deputat PSRM

  Mai mult, din dorința de a economisi câteva mii de lei, a fost oprită căldura la această Reședință, fapt care a dus la formarea mucegaiului, asta înseamnă că la anul viitor vor fi nevoiți să se scoată milioane de lei din bugetul de stat pentru a repara aceste clădiri. Într-un cuvânt asta înseamnă o administrare proastă a bunurilor și banilor publici.

  Tot la capitolul bani, deputatul Vasile Bolea a declarat că pe durata celor trei luni de mandat, Sandu n-a adus în țară niciun eruocent din milioanele despre care a tot promis că vor ajunge în țară.

  Vasile Bolea deputat PSRM

  În mandatul cetățeanului român Maia Sandu, România a fost nevoită să oprească sprijinul financiar acordat țării noastre din cauza că nu avem un guvern funcțional, pentru că președintele țării are alte preocupări. Maia Sandu, practic, a sabotat ajutorul românesc. Nu se exclude că vom putea pierde și suportul financiar din partea FMI-ului și suportul financiar care ar urma să vină și din partea altor finanțatori.

  Potrivit socialiștilor singura creștere care s-a atesta în ultimile trei luni de mandat ale Maiei Sandu, au fost prețurile. Uleiul de floarea soarelului s-a scumpit cu 30%, alte produse alimentare până la 26%, iar carburanții cu circa 4 lei per litru. Singurii care par să o ducă bine de la alegerile prezidențiale încoace sunt oamenii buni ai Maiei Sandu. Socialiștii mai spun că bodyguardul șefului statului s-a pricopsit cu funcția de șef la SIS, iar tânărul antreprenor Andrei Spânu cu imobile de milioane și afaceri în off-shore a ajuns în fotoliul de șef al Administrației Prezidențiale iar lista ar putea continua. Am încercat să luăm legătura cu reprezentanții administrației prezidențiale pentru un comentariu la acest subiect. Până la această oră, nimeni nu ne-a răspuns la telefon.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020