Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  1.000 de oameni testați pozitiv cu Covid după un festival de muzică din Olanda

  Aproape 1.000 de persoane au fost testate pozitiv cu Covid-19 după ce au participat un festival de muzică organizat în oraşul olandez Utrecht, iar cifra ar putea creşte, susțin autorităţile sanitare locale. La eveniment au luat parte aproximativ 20.000 de oameni.

  Circa 20.000 de persoane au participat la festivalul Verknipt, care s-a desfăşurat timp de două zile, în aer liber, la 3 şi 4 iulie. În prima zi, au fost infectaţi cel puţin 448 de participanţi, iar în a doua zi alţi 516, potrivit agenţiei de ştiri ANP.

  Organizatorii s-au declarat şocaţi după publicarea, marţi seară, a rapoartelor cu privire la acest focar şi au subliniat că au respectat toate măsurile de igienă.

  Persoanele care au participat la festival au trebuit să prezinte dovada vaccinării sau un test negativ la coronavirus.

  Potrivit organizatorilor, publicul a fost controlat cu stricteţe la intrare. De asemenea, au fost stabilite intervale orare pentru a se preveni aglomerările.

  Olanda a ridicat iniţial aproape toate restricţiile asociate coronavirusului, începând din 26 iunie, şi a permis, de asemenea, evenimentele pe scară largă, participanţii fiind însă obligaţi să prezinte un rezultat negativ la testul pentru depistarea virusului sau dovada vaccinării.

  În urma unei creşteri explozive a numărului cazurilor de infectare, s-a renunţat din nou la unele măsuri de relaxare.

  Cel mai recent, au fost consemnate 8.000 de cazuri de infectare într-un interval de 24 de ore. Incidenţa pe şapte zile este de peste 300 de infecţii la 100.000 de locuitori.

  Potrivit autorităţilor sanitare olandeze, în special adolescenţii şi adulţii tineri sunt responsabili de creşterea considerabilă a numărului de infecţii.

  digi24.ro

  Facebook

  LUMEA

  Guvernul olandez a anunţat marţi ridicarea pe 25 februarie a majorităţii restricţiilor sanitare ca urmare a unei scăderi a spitalizărilor şi a cazurilor de...

  LUMEA

  Muzeele şi sălile de concerte din Ţările de Jos şi-au deschis miercuri porţile pentru scurt timp oferind sesiuni de yoga în faţa unor tablouri...

  LUMEA

  Guvernul Olandei a anunțat că țara va intra într-un lockdown strict până la jumătatea lui ianuarie, ca urmare a răspândirii variantei Omicron, relatează BBC....

  LUMEA

  Olanda va introduce noi restricţii legate de coronavirus în această săptămână, pentru a încerca să reducă incidenţa epidemiei de COVID-19, a anunţat luni ministrul...

  Copyright © 2021