Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  1.000 de vehicule au fost blocate pe o autostradă din Japonia în urma ninsorilor abundente

  Circa 1.000 de vehicule erau vineri în continuare blocate pe o autostradă din Japonia din cauza căderilor masive de zăpadă înregistrate în prefectura Niigata, la nord de Tokyo, în ciuda eforturilor depuse de lucrătorii care şi-au petrecut noaptea încercând să îndepărteze zăpada, informează DPA.

  foto simbol

  Cel puţin trei persoane au fost transportate la spital după ce li s-a făcut rău, a anunţat postul de televiziune nipon NHK.

  Deşi oficiali din partea East Nippon Expressway, compania care administrează autostrada Kan-Etsu, declaraseră vineri dimineaţă că mai sunt blocate doar 68 de vehicule, aceştia au aflat ulterior că circa 1.000 de maşini sunt în continuare prinse pe autostrada înzăpezită.

  Zeci de soldaţi au fost mobilizaţi joi seară în zonă pentru a oferi alimente, benzină, pături şi toalete portabile celor blocaţi în vehicule.

  Prim-ministrul Yoshihide Suga a precizat joi că prioritatea guvernului este de a se ”asigura că sunt sănătoşi”.

  Agenţia Meteorologică Japoneză a prognozat ninsori care vor continua să cadă pe parcursul zilei în nordul Japoniei şi în regiunile de coastă de la Marea Japoniei, avertizând asupra riscului producerii de avalanşe şi a altor perturbări ale traficului.

  Un val de frig s-a abătut asupra Japoniei săptămâna aceasta, iar stratul de zăpadă măsoară 220 de centimetri în oraşul Minakami şi 180 de centimetri în oraşul Tsunan, potrivit măsurătorilor de luni, informează agenţia.

  agerpres.ro

  Facebook

  LUMEA

  Locuitorii unei comune din Italia au parte, astăzi, de zăpadă în plin sezon estival. Deși sezonul de schi părea unul îndepărtat, ei bine, în...

  LUMEA

  Mai multe curse aeriene şi feroviare au fost anulate sau întârziate miercuri după ce ploile torenţiale aduse de taifunul Khanun s-au dezlănţuit asupra unor...

  LUMEA

  China a vândut mai multe autoturisme peste hotare decât orice altă ţară în primele trei luni ale anului, unul dintre motive fiind explozia livrărilor...

  Noutăţi

  Un lot de medicamente și echipamente medicale a fost donat astăzi Institutului Oncologic. Suportul a fost oferit de Organizația Internațională pentru Migrație în cadrul...

  Copyright © 2021