Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Mai mulți primari din Găgăuzia au anunțat că întrerup colaborarea cu PSRM

  Mai mulți primari din Găgăuzia au semnat o declarație comună, în care anunță despre întreruperea cooperării cu Partidul Socialiștilor. Documentul a fost public de semnatari pe rețelele de socializare. Drept motiv al acestei decizii aleșii locali au invocat „apatia sau acțiunile prea timide” ale PSRM în lupta împotriva abuzurilor guvernării PAS. Ei consideră că este nevoie de consolidarea întregii opoziții în lupta împotriva dezmățului autorităților și sărăciei.

  Semnatarii declarației comune menționează că nu pot să rămână indiferenți față de creșterea prețurilor, care a afectat întreaga populație.

  „Nu putem să reacționăm calm la păstrarea tarifelor pentru resursele energetice, care au bătut toate recordurile, în timp ce pe piața mondială prețurile s-au micșorat de câteva ori. Aceste și multe alte probleme au un impact serios și asupra comunităților locale”, precizează primarii din Găgăuzia.

  De asemenea, ei amintesc de faptul că reprezentanții PSRM vizitează Găgăuzia doar în campaniile electorale și nu au realizat niciun proiect în autonomie.

  Anterior, mai mulți deputați, președinți de raion, primari, consilieri municipali, orășenești și sătești, precum și lideri ai organizațiilor teritoriale au anunțat despre părăsirea PSRM, din cauza poziției șovăielnice a conducerii formațiunii în raport cu abuzurile guvernării.

  Până la momentul difuzării acestei știri, informația respectivă nu a fost comentată de serviciile de presă ale PSRM și PAS.

  facebook

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  TOP 24 de ore

  Facebook

  POLITICA

  Fostul viceministru al Justiției, Nicolae Eșanu, consideră că, în pofida aprobării noului Comitet Executiv, în autonomia Găgăuză vor mai apărea tensiuni între aleșii locali....

  SOCIAL

  Trei localități din autonomia Găgăuză vor avea, foarte curând, străzi moderne. Este vorba de comunele Congazcicul de Sus, Svetlîi și satul Baurci. Zilele trecute...

  POLITICA

  Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, a avut o întrevedere cu primarii localităților din UTA Găgăuzia. A fost o discuție de familiarizare despre scopurile și sarcinile...

  POLITICA

  Victoria Evgheniei Guțul – reprezentantul echipei lui Ilan Șor la alegerile Bașcanului Găgăuziei, a atras atenția presei naționale și internaționale. Colaborarea eficientă, alături de...

  Copyright © 2021