SE VOR ÎN LIBERTATE: Doi deținuți au încercat să sape în zidul închisorii din Lipcani, ca să evadeze


Tentativă de evadare la Penitenciarul nr.2-Lipcani. Ca în filme, doi deținuți, condamnați pentru crime împotriva proprietății și grup criminal organizat, au început să sape în zidul închisorii, cu gândul ca într-o zi să evadeze.

Deținuții, în vârsta de 22 de ani, au apucat să sape doar câțiva metri adâncime sub gardul de protecție din spatele penitenciarului.

Planurile însă le-au fost date peste cap destul de repede, datorită reacționării prompte a administrației penitenciarului. Funcționarii instituției i-au reținut în flagrant ieri seara la orele 22:30, în baza unor informații preliminare. La deținuți au fost depistate obiecte ascuțite improvizate pentru a săpa tunelul.

Despre caz administrația instituției penitenciare a informat poliția și procuratura, iar Administrația Națională a Penitenciarelor a declanșat o anchetă internă pentru a stabili circumstanțele cauzei.

Pentru faptele comise, deținuții riscă să fie condamnați suplimentar în baza art. 317 Cod penal, „Evadarea din locurile de detenție”, care prevede pedeapsa cu închisoare de până la 3 ani.


Publicat: 12:19 20/01/2020

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:Ultimele ştiri