În caz de ninsori, capitala este pregătită cu autospeciale şi material antiderapant


În municipiul Chişinău sunt pregătite 52 de unităţi de transport care sunt gata să intervină imediat, în caz de ninsoare, a declarat Ion Burdiumov, șef al Direcției generale locativ-comunale și amenajare, la şedinţa de luni, 20 ianuarie, a conducătorilor serviciilor Primăriei capitalei, transmite MOLDPRES.

Totodată, Burdiumov a specificat că în caz că ninge sau se formează polei, capitala este asigurată cu 860 de tone de sare şi 24 de tone de material antiderapant.

Şeful Direcției generale locativ-comunale și amenajare a precizat că „atâta timp cât starea vremii permite, maşinile pentru deszăpezire vor fi reutilate pentru a fi folosite la lucrările de salubrizare”.

În acest context, Ion Ceban, primarul general al municipiului Chişinău, a cerut mai multă disciplină şi atitudine în activitatea de salubrizare. Potrivit edilului, în capitală sunt încă multe locuri, care lasă de dorit la capitolul evacuarea deşeurilor. Ceban a menţionat că trebuie să fie folosite toate resursele şi metodele, inclusiv aplicarea sancţiunilor, pentru a avea o capitală curată şi îngrijită.


Publicat: 11:40 20/01/2020

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:Ultimele ştiri