La solicitarea președintelui Igor Dodon, la Guvern a fost instituit un grup care va monitoriza evoluția prețurilor


Săptămâna aceasta, la Guvern, va avea loc prima ședință a grupului de monitorizare a prețurilor pe piața din țară, creat la solicitarea președintelui țării, Igor Dodon. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu după ședința tradițională de la Președinție, convocată în fiecare zi de luni de șefu statului, Igor Dodon.

Premierul a declarat că acest grup va fi condus de vicepremierul Sergiu Pușcuță, ministru al Finanțelor.

”Obiectivul principal al grupului va fi monitorizarea formării prețului și argumentele creșterii acestora”, a declarat premierul.

Șeful Guvernului a comentat și creșterea prețurilor la combustibil, înregistrată la sfârșitul săptămânii trecute. Premierul a explicat că imediat după 1 ianuarie are loc ajustarea prețurilor la noile accize.

”Aceasta are loc pe parcursul mai multor ani”, a spus premierul.

Potrivit lui Chicu, un alt motiv care a nfluențat creșterea prețurilor la combustibil este majorarea acestuia pe piața internațională și situația din Iran.

”Vom monitoriza ca orice evoluție în sus sau jos a prețurilor să fie argumentată”, a declarat șeful Guvernului.

Președintele țării, Igor Dodon, a solicitat, la 15 ianuarie, Guvernului să monitorizeze săptămânal formarea prețurilor pe piața din Republica Moldova. Șeful statului a precizat că acest mecanism a fost implementat destul de eficient în perioada Guvernului Greceanîi (2008-2009), pe când deținea funcția de prim-vicepremier.

Președintele susține că statul trebuie să monitorzeze evoluția prețurilor pe piață, în special a prețurilor la produsele sociale.


Publicat: 10:34 20/01/2020

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:Ultimele ştiri