Mitropolia Moldovei continuă să sprijine Ministerul Sănătății în asigurarea protecţiei persoanelor aflate în dificultate


Ministrul Viorica Dumbrăveanu și Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir au semnat un nou Acord de Parteneriat între Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove.

“Semnăm acest Acord pentru a continua inițiativele frumoase realizate până acum și a dezvolta în comun noi programe de susținere a copiilor din familii vulnerabile, în situații de risc, separați de părinți, copii cu dizabilități și persoanele aflate în dificultate. Exprim sincere aprecieri Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove pentru suportul durabil, grija pentru cei aflați în situații dificile și preocuparea pentru oamenii care trec prin situații grele în viață”, a declarat ministrul.

La rândul său, Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir a venit cu iniţiativa de conjugare a eforturilor, în scopul dezvoltării serviciilor socio-medicale pentru persoanele social vulnerabile, cât și organizării lecțiilor moral-spirituale și educative pentru copii și tinerii cu dizabilități, copii rămași fără ocrotire părintească, etc.

Semnarea acestui acord, vine să încununeze o colaborare îndelungată în domeniul social, în baza Memorandumurilor de cooperare dintre cele două instituţii, semnate în perioada anilor 2013-2016 şi să traseze noi obiective ale colaborării în acțiunile de caritate, asistenţă socială și moral-spirituală, dezvoltare a bunăstării copilului şi consolidare a familiei.


Publicat: 14:22 17/01/2020

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:Ultimele ştiri