Peste 200 de companii moldovenești vor primi permisiunea de a exporta în Federaţia Rusă


Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, s-a întâlnit joi, 16 ianuarie, cu șeful Serviciului de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Federației Ruse (Rosselhoznadzor), Serghei Dankvert, transmite MOLDPRES.

Oficialii au convenit asupra stabilirii unui mecanism direct de coordonare a acțiunilor dintre Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) și Rosselhoznadzor, au agreat extinderea mutuală a listelor de exportatori, stabilind mecanismul clar de extindere cu peste 200 de companii exportatoare din Republica Moldova, până la finele lunii ianuarie curent.

”De la preluarea mandatului de ministru, mi-am asumat responsabilitatea de a crește numărul companiilor din Moldova ce vor putea exporta în Federația Rusă. Împreună cu echipa ministerului depunem toate eforturile pentru a proteja interesele producătorilor și exportatorilor autohtoni. Așteptăm extinderea listei cu peste 200 de companii producătoare de fructe și legume, fără a fi afectată în niciun fel lista existentă a companiilor exportatoare, or, aceasta este o suplinire a listei precedente”, a declarat Ion Perju.

Totodată, în cadrul întâlnirii bilaterale, partenerii din Federația Rusa au propus părții moldovenești suport în dezvoltarea capacităților instituționale ale ANSA prin schimb de experiență pentru inspectorii locali, organizarea și desfășurarea training-urilor și a cursurilor de instruire în acest sens.

În luna decembrie 2019, Ion Perju a avut o întrevedere în Federația Rusă cu ministrul Agriculturii, Dmitri Patruşev, unde s-a discutat mai multe subiecte legate de îmbunătățirea relațiilor comerciale cu produse agroalimentare dintre țările noastre și s-a adoptat un set de acțiuni și de pași, ce au fost întreprinși de ambele părți.

Actuala întrevedere a ministrului Ion Perju şi şeful Rosselhoznadzor a avut loc la Berlin, în cadrul celui de-al 12-lea Forum global pentru alimentație și agricultură.


Publicat: 12:37 17/01/2020

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:Ultimele ştiri