Ion Ceban: Voi face tot posibilul ca în municipiul Chișinău domeniul construcțiilor să fie dezvoltat fără încălcarea legii


Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban susține că va face tot posibilul ca domeniul construcțiilor să fie dezvoltat fără încălcarea legii. Despre acest lucru a scris edilul pe pagina sa de pe o rețea de socializare

"Poziția mea rămâne fermă și neschimbată în legătură cu obrăznicia unor constructori de a acționa ilegal, fie că încalcă deciziile autorităților, fie că nu țin cont de regulile existente și deja stabilite", spune Ceban.

Astfel, edilul capitalei a anunțat că astăzi va fi demontat gardul de protecţie de pe şantierul de construcţie din sectorul Buiucani, str. Alba Iulia, 6/4, pentru a elibera terenul municipal care a fost luat abuziv.

Primarul susține că împrejmuirea va securiza strict perimetrul gropii de fundaţie.

- Construcţia a început în anul 2012 şi tot atunci a început litigiul între antreprenor şi locatarii blocurilor din preajmă.

- În martie 2017, Primăria minicipiului Chişinău, a emis autorizaţie de construcţie pentru edificarea unui bloc de locuinţe cu 10 nivele.

- Lucrările au fost sistate în martie 2019. La 4 decembrie 2019, Curtea Supremă de Justiţie a anulat actele permisive, emise de primărie. Prin urmare, Pretura sectorului Buiucani a emis prescripţia prin care a solicitat demontarea benevolă şi necondiţionată a gardului şi eliberarea terenului municipal.

"Până astăzi, antreprenorul nu s-a conformat solicitării administraţiei publice locale. Prin urmare, a fost emisă dispoziţia de demontare a gardului de protecţie. Noi nu avem preferințe, astfel se va proceda cu toți cei care nu respectă legea", a scris Ceban.


Publicat: 12:14 17/01/2020

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:Ultimele ştiri