Un minor din capitală, suspectat în cel puțin 20 cazuri de furt, reținut de polițiști


Un minor în vârstă de 16 ani, locuitor a capitalei, specializat în comiterea furturilor din automobile, magazine și oficii, a fost reținut de oamenii legii. Individul anterior a fost cercetat penal de nenumărate ori pe infracțiuni analogice.

În cadrul acțiunilor speciale de investigație și urmărire penală, polițiștii au stabilit că minorul pe parcursul lunii ianuarie a comis cel puțin cinci furturi pe teritoriul sectorului Buiucani, unde a pătruns într-un magazin, în trei automobile prin deteriorarea geamurilor de unde a sustras bunuri materiale cum ar fi: telefoane mobile, portmonee în care se aflau actele de identitate, bani și în sucursala unei bănci de unde a sustras un telefon mobil de model Xiomi redmi 7, la preț de 1.850 lei, acțiunile lui fiind susrprinse de camerele de supraveghere. Astfel prin acțiunile lui cauzând un prejudiciu considerabil părților vătămate.

Totodată forțele de ordine au stabilit că minorul a mai comis cel puțin 20 de furturi din automobile, magazine și oficii pe teritoriul Capitalei.

În cadrul acțiunilor procesual penale minorul și-a recunoscut vinovăția declarând cu lux de amănunte despre comiterea furturilor, iar despre bunurile sustrase a declarat că le vindea la un preț simbolic obținând un profit.

În acest context au fost iniţiate mai multe cauze penale pentru furt, faptă care prevede amendă în mărime de la 32.500 lei la 67.500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani. Minorul este cercetat penal în stare de libertate.

Poliţia Capitalei recomandă cetăţenilor să-şi asigure bunurile personale corespunzător.


Publicat: 13:59 16/01/2020

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:Ultimele ştiri