Ion Ceban: Moscova va dona Chişinăului tehnică şi utilaje pentru lucrări de salubrizare


Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban efectuează o vizită de lucru la Moscova, capitala Rusiei. Astfel, astăzi, edilul capitalei a avut o întrevedere cu Ministrul în Guvernul oraşului Moscova, şeful Departamentului Relații Economice Externe a Moscovei, Serghei Ceriomin, care l-a informat pe edilul capitalei că Guvernul Moscovei va dona în timpul apropiat Chişinăului tehnică pentru lucrările de deszăpezire dar și salubrizare a orașului.

Totdată, în urma discuţiilor părțile au convenit și asupra reînoirii Acordului de înfrățire cu capitala Rusiei. Astfel, urmează ca în scurt timp acest document să fie actualizat și aprobat.

Acordul adițional de colaborare presupune ca în următorii 3 ani de zile să fie implementate proiecte şi programe pe mai multe domenii de dezvoltare: incepând cu expertiză și schimb de experiență, pînă la asistenta pe proiecte infrastructură, transport, domeniul social, educaţie și altele.

"Pentru acest lucru dar și suportul acordat din numele chișinăuienilor și al meu personal am mulțumit.

Moscova se află astăzi în topul oraşelor cu o dezvoltare durabilă, pe sectoare de la securitate, infrastructură până la guvernarea electronică.

Avem mult de muncit. Vom stabili parteneriate cu toți pentru a dezvolta municipiul Chişinău", a spus Ceban.


Publicat: 13:00 16/01/2020

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:Ultimele ştiri