Premierul Chicu a vizitat familia cu 3 copii din Nișcani, care recent și-a pierdut casa în urma unui incendiu


Premierul Ion Chicu a efectuat o vizită în satul Nișcani, raionul Călărași. Acolo premierul a vizitat familia cu 3 copii, care recent și-a pierdut casa în urma unui incendiu.

Prim-ministrul i-a încurajat să găsească forțe pentru a depăși încercarea grea. În discuție cu primarul, premierul a rugat să fie identificată, în sat, o casă nelocuită care ar putea deveni locuință provizorie pentru familia pătimită. Ion Chicu a asigurat că o comisie a IGSU va evalua starea locuinței arse, după care Guvernul va aloca un ajutor material familiei pentru restabilirea proprietății.

Aflat în Nișcani, premierul s-a întâlnit cu autoritățile și cu locuitorii cu care a discutat despre problemele satului. Premierul a informat oamenii despre acțiunile planificate de Guvern în anul 2020, printre care a menționat investițiile publice masive în infrastructură și majorarea salariilor bugetarilor cu 10%, în mediu.

„Pentru a dezvolta economia vom investi în infrastructura rutieră și în anul 2020 vom construi mai multe drumuri. Vor continua investițiile și în drumurile din localități”, a spus premierul.

Oamenii i-au vorbit șefului Executivului despre necesitățile localității, precum finalizarea proiectului de aprovizionare cu apă, continuarea proiectului de gestionare a deșeurilor solide, iluminatul stradal și reparația Oficiului Medicilor de Familie.

Premierul asigurat că Guvernul va comunica și va coopera permanent cu autoritățile locale pentru a crește bunăstarea oamenilor și calitatea vieții.


Publicat: 21:37 14/12/2019

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:Ultimele ştiri