Prim-ministrul Chicu a convocat miniștrii în ședință: Fiecare leu cheltuit trebuie să fie argumentat


Premierul Ion Chicu a convocat în ședință miniștrii Finanțelor; Economiei și Infrastructurii; Educației, Culturii și Cercetării; Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

În cadrul ședinței, Șeful Executivului a abordat subiectul majorării investițiilor publice în infrastructură, în domeniul educației, în agricultură și mediu, prevăzute în Planul de Acțiuni al Guvernului.

O atenție deosebită prim-ministrul Chicu a atras subiectului eficienței cheltuielii fondurilor publice, menționând aici:

„Este mult loc de îmbunătățire atunci când vorbim despre eficiența cheltuielilor publice. Vă cer să monitorizați toate cheltuielile, inclusiv cele mici. V-am atenționat în legătură cu deprinderea mai multor șefi publici de a schimba regulat laptopurile și telefoanele. Și, evident, aștept măsuri concrete pe dimensiunea eficientizării investițiilor mari. Fiecare leu cheltuit trebuie să fie argumentat”.

Pentru anul 2020 Guvernul a bugetat investiții publice masive în modernizarea infrastructurii rutiere, dar și pe dimensiunile educație, agricultură și dezvoltare regională.


Publicat: 15:08 14/12/2019

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!



Читайте также по этой теме:







Ultimele ştiri