Ministrul Ion Perju efectuează o vizită de lucru la Moscova


Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju efectuează o vizită oficială de lucru, de două zile, la Moscova, capitala Federației Ruse, unde participă la cea de-a 32-a ședință a Consiliului interguvernamental privind problemele complexului agroindustrial al statelor membre CSI.

Scopul ședinței este de a examina și a stabili prioritățile de activitate ale Consiliului în vederea dezvoltării sectorului agroalimentar și aprobarea decizie cu privire la acțiunile ce urmează a fi întreprinse în comun de autoritățile relevante ale statelor membre CSI.

Totodată, în cadrul evenimentului, au fost organizate întrevederi bilaterale oficiale între participanți, astfel, ministrul Ion Perju a purtat discuții cu ministrul Agriculturii din Federația Rusă, Dmitrii Patrușev.

Oficialii au discutat despre schimbul comercial cu produse agricole, rezultatele ultimii inspectări, efectuate de reprezentanții Rosselihoznadzor, la întreprinderilor producătoare de fructe, legume, vin și conserve din țara noastră, precum și despre problema taxelor impuse pentru importul produselor agroalimentare moldovenești.

Subiect de discuție a constituit mărirea numărului de autorizații de transport și permise de tranzitare a produselor agroalimentare prin Ucraina în Federația Rusă, inclusiv, problema tranzitării către Kazahstan.

Părțile au abordat, de asemenea, subiectul inițierii proiectului de construcție a Centrelor de comerț și logistică (Hub) pe teritoriul Republicii Moldova, conform Protocolului celei de-a 15-a ședințe a Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare comercial-economică.


Publicat: 17:52 13/12/2019

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:Ultimele ştiri