Zinaida Greceanîi: Ungaria, un prieten de încredere al Republicii Moldova


Ungaria este un prieten de încredere al Republicii Moldova în Uniunea Europeană, un partener deschis să ne susțină și sincer în relația bilaterală, a declarat președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi, care efectuează o vizită oficială în Ungaria.

În urma discuțiilor cu oficialii ungari, a fost stabilit obiectivul de intensificare a dialogului pe dimensiunea social-umanitară. Părțile examinează formula de cooperare pe programe de îmbunătățire a asistenței sociale, de educație, schimb cultural, suport pentru tineri și familiile cu mulți copii.

De asemenea, urmează să fie împărtășită experiența Ungariei în reglementări pe domeniul agricol, în susținerea și promovarea producătorilor autohtoni din Moldova. Pentru realizarea acestor obiective a fost propus un program de asistență și expertiză pentru Republica Moldova în vederea ajustării normative și preluării bunelor practici sectoriale.

În cadrul întrevederilor cu oficialii unguri au fost abordate subiecte ce vizează piața comunitară, standardele de calitate și securitate alimentară, probleme de mediu și asigurare cu apă potabilă, dar și irigare.

Președintele Parlamentului efectuează, în perioada 11-14 decembrie curent, o vizită oficială în Ungaria. Din delegația parlamentară fac parte președintele Comisiei agricultură și industrie alimentară Radu Mudreac, vicepreședintele Comisiei nominalizate Vladimir Bolea și președintele Comisiei administrație publică Vasile Bîtcă.

Delegația Parlamentului Republicii Moldova a avut întrevederi cu László Kövér, președintele Adunării Naționale a Ungariei, președintele Ungariei János Áder, Ministrul Resurselor Umane Miklós Kásler și cu István Jakab, vicepreședinte al Adunării Naționale și președinte al Grupului de prietenie cu Europa de Sud-Est. De asemenea, Președintele Parlamentului a avut o serie de întrevederi cu oficiali din Guvernul Ungar, la ministerul Afacerilor Externe și Comerțului Exterior, ministerul Finanțelor și ministerul Agriculturii.


Publicat: 15:28 13/12/2019

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:Ultimele ştiri