Igor Dodon: Voi susține eforturile echipei BNM în privința creării unui sistem transparent, solid, credibil, eficient și sigur


Președintele Igor Dodon a vizitat sediul Băncii Naționale a Moldovei pentru a purta discuții cu angajații instituției despre activitatea acesteia, precum și despre funcționarea sistemului bancar al țării.

Șeful statului a apreciat contribuția Băncii Naționale în menținerea stabilității financiare în țară. Totodată, a dat asigurări că regulatorul sistemului bancar va rămîne independent și transparent, conform standardelor internaționale, și nu va fi implicat în jocuri politice.

De asemenea, Președintele Dodon, împreună cu angajații au abordat subiectul privind reformarea sistemului bancar care se află în plină desfășurare și este realizată cu multă responsabilitate din partea BNM, fiind imperioasă după frauda bancară.

"Am reiterat că voi susține eforturile echipei BNM în privința creării unui sistem transparent, solid, credibil, eficient și sigur.

În cadrul discuției cu angajații Băncii Naționale, am subliniat importanța recuperării banilor sustrași din sistemul bancar. În acest sens, am asigurat echipa BNM de disponibilitatea instituției prezidențiale, împreună cu Guvernul și Parlamentul, de a acorda susținerea necesară, inclusiv prin modificarea cadrului legislativ", a spus Igor Dodon.


Publicat: 14:15 13/12/2019

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:Ultimele ştiri