Un bărbat și o femeie din capitală riscă până la 12 ani de închisoare pentru furturi în proporții deosebit de mari


Un bărbat și o femeie, ambii în vârstă de 40 de ani, locuitori a capitalei, au fost reținuți pentru furt în proporții deosebit de mari.

Aceștia pe parcursul lunilor noiembrie –decembrie, au pătruns în locuința amplasată pe str. Tecuci, sect. Centru, unde din curtea casei au sustras 4 anvelope cu jante din aliaj mărimea 15, la prețul total de 5000 lei, un perforator electric de model "Makita" la prețul de 1200 lei, un perforator electric de model "AEG" la prețul de 7000 lei, o șurubelniță electrică de model "Makita" la prețul de 4500 lei, de la automobilul de model "Volkswagen" ce era parcat în ogradă - un acumulator la prețul de 1300 lei și o anvelopă cu jante din aliaj, mărimea 15, la prețul de 1200 lei, ulterior prin deteriorarea geamului au pătruns în interior și au sustras mai multe bunuri materiale cum ar fi: mijloace bănești în sumă de 12 000 euro, un telefon mobil de model "Xiaomi Mi6" la prețul de 4000 lei, un aparat pentru cafea "Tefal" la prețul de 3500 lei, un ceainic electric "Tefal" la prețul de 600 lei, un aparat de storcat la prețul de 8000 lei, două televizoare, un frigider, trei biciclete, un cuptor cu microunde, mașină de spălat, un laptop. Astfel cauzând proprietarului în vârstă de 45 ani, un prejudiciu în sumă de 555 800 lei.

În urma măsurilor speciale de investigație întreprinse de polițiști făptașii au fost identificați și reținuți. Iar în urma perchezițiilor autorizate la domiciliile acestora au fost depistate o parte din bunurile sustrase, care urmează a fi returnate proprietarului. Totodată polițiștii au depistat două seringi, pastile, un plic cu masă vegetală fărâmițată cu miros specific, acestea fiind ridicate, sigilate și transportate la CTC și EJ al IGP, pentru a fi supuse expertizării.

Ambii au fost reținuți pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție a mun. Chișinău. Conform legislației penale în vigoare aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare pentru un termen de la 7 la 12 ani.


Publicat: 10:58 09/12/2019

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:Ultimele ştiri