Conducerea de vârf a țării s-a reunit într-o nouă ședință de lucru (VIDEO)


Președintele Igor Dodon a desfășurat întrevederea tradițională săptămînală cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi și prim-ministru, Ion Chicu, în Reședința de Stat.

Demnitarii au discutat unele subiecte din agenda social-economică și politică a țării, în special despre legile din domeniul bugetar și social votate săptămîna trecută în Parlament.

De asemenea, o atenție deosebită a fost acordată continuării reformei justiției.

După ședința de lucru, prim-ministrul Ion Chicu a făcut mai multe declarații pentru presă. Premierul a menționat că în această săptămână va avea un șir de întâlniri importante cu mediul de afaceri și ședințe cu autoritățile publice locale.

„Mâine voi avea o ședință cu președinții de raioane noi aleși. Vreau să aflu din prima sursă problemele care le confruntă autoritățile locale și să identificăm mecanisme de sporire a eficienței APL. Vom face echipă cu conducătorii APL pentru ca împreună să îmbunătățim nivelul de viață al oamenilor”, a declarat Ion Chicu.

Prim-ministrul a anunțat și faptul că în următoarele zile vor fi promovate proiecte importante, cum ar fi aprobarea în cadrul ședinței Guvernului a Convenției de la Istanbul și înaintarea ei Parlamentului pentru ratificare.

Șeful Executivului a anunțat și o decizie de cadre: „În câteva zile va fi desemnat un consilier al prim-ministrului pe domeniul drepturilor omului. Procedura de selectare a început deja.”

ACCENT TV amintește că Președintele Igor Dodon, Premierul Ion Chicu și Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi se reunesc în ședințe de lucru în fiecare săptămână.Publicat: 09:40 09/12/2019

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:Ultimele ştiri