Ministrul Corneliu Popovici: Avem nevoie de universități puternice. Vom insista asupra gestionării eficiente a banilor publici


Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici a avut astăzi, 2 decembrie o întrevedere cu misiunea Băncii Mondiale în Republica Moldova, condusă de Janssen Teixeira. Discuțiile s-au axat asupra definitivării conceptului de proiect, care va viza consolidarea învățământului superior din Republica Moldova.

În cadrul discuțiilor oficialii au discutat despre obiectivele de dezvoltare ale proiectului, beneficiarii, componentele de bază ale proiectului, domeniile strategice etc.

Ministrul Corneliu Popovici a urat bun venit misiunii Băncii Mondiale în Republica Moldova, exprimându-și recunoștința pentru sprijinul constant acordat sistemului educațional din țara noastră. În context, oficialul a menționat despre importanța îmbunătățirii condițiilor și a conținutului studiilor prestate de către universitățile din țara noastră. „Avem nevoie de universități puternice.Vom insista asupra gestionării eficiente a banilor publici, căci aceasta reprezintă o investiție în viitorul Republicii Moldova”, a afirmat oficialul.

La rândul lor, experții misiunii Băncii Mondiale în Republica Moldova au subliniat importanța stabilirii în cadrul ședințelor de lucru cu reprezentanții Ministerului Educației, Culturii și Cercetării de săptămâna aceasta toate detaliile referitor la conceptul „Proiectului Învățământul Superior în Republica Moldova”, și discutarea sugestiilor și recomandărilor făcute de către experții Băncii Mondiale de la Washington pe marginea acestuia.

Menționăm că reprezentanții Băncii Mondiale în Republica Moldova efectuează o misiune de negocieri asupra proiectului menționat în țara noastră în perioada 02-06 decembrie curent.


Publicat: 15:44 02/12/2019

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:Ultimele ştiri