Dodon: Ceea ce avem în acest moment este o criză politică și trebuie urgent să găsim soluțiile potrivite


Președintele Igor Dodon susține că Republica Moldova în momentul de față se confruntă cu o criză politică și trebuie urgent să găsim soluțiile potrivite pentru ca aceasta să nu devină și una socială și economică.

"Consider vital ca deputații din actuala majoritate parlamentară să meargă mai departe împreună, să facă imediat o propunere cu privire la desemnarea unui nou premier, să identifice o candidatură bună, pe care să o pot înainta în următoarele zile.

Voi accepta imediat o candidatură propusă de majoritatea parlamentară PSRM-ACUM, desigur că alta decît premierul demis, care, însă, ca lider al alianței, poate să contribuie în continuare la implementarea reformelor și la buna funcționare a coaliției de la guvernare.

Dacă deputații din blocul ACUM nu vor accepta dialogul, atunci devine evidentă dorința lor de a împinge țara în alegeri parlamentare anticipate, într-o perioadă extrem de dificilă pentru Republica Moldova, în prag de iarnă.

În cazul în care orgoliul unor politicieni va fi mai mare decît dorința de a menține stabilitatea și de a evita criza și anticipatele, îmi voi asuma eu, ca Președinte al țării, responsabilitatea de a veni cu propuneri și acțiuni concrete prin care să depășim această situație dezastruoasă, inclusiv voi propune un prim-ministru din afara politicii, un profesionist cu o echipă guvernamentală de tehnocrați, capabil să preia rapid activitatea guvernamentală și să o gestioneze eficient", a declarat Igor Dodon.


Publicat: 16:20 12/11/2019

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:Ultimele ştiri