Igor Dodon: Voi avea grijă ca viitorul guvern să fie unul cu adevărat eficient!


Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că va face tot ce-i stă în puteri ca viitorul guvern să fie unul cu adevărat eficient și să promoveze o politică externă echilibrată.

"Voi face ceea ce așteaptă oamenii de la președintele ales de ei prin vot direct. Voi avea grijă ca viitorul guvern să fie unul cu adevărat eficient și să vină imediat cu rezultate bune pentru cetățeni, să facă o reformă reală a justiției, fără eșecurile de pînă acum, un guvern care va promova o politică externă echilibrată, va respecta toate angajamentele asumate, implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, parteneriatul strategic cu Rusia, SUA și cu vecinii. Voi insista ca următorul Guvern să aibă în componența sa miniștri care cunosc realitățile din Moldova și problemele cetățenilor.

Dacă cineva crede că va încerca să prelungească aceasta criză, se înșală. Nu este în interesul cetățenilor și al țării să prelungim prea mult acest moment de instabilitate, cu riscuri majore pentru cetățeni, pentru economie și reforme.

Iată de ce, deja mîine dimineață voi invita la consultări fracțiunile parlamentare pentru a vedea ce soluții au și pentru a le comunica propunerile mele de depășire rapidă a crizei.

Voi sprijini cu toată fermitatea viitorul Guvern în reformele pe care le va face și voi veghea ca activitatea lui să fie una cu adevărat în interesul cetățenilor, conform Constituției și fără derapaje antidemocratice", a declarat Igor Dodon.


Publicat: 16:15 12/11/2019

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:Ultimele ştiri