Președintele Dodon invită fracțiunile parlamentare la discuții


Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat astăzi în cadrul unei conferințe de presă, că invită mâine, 13 noiembrie 2019, începând cu ora 10:00, la discuții deputații din toate fracțiunile parlamentare pentru a decide dacă este majoritate parlamentară, dar și pentru a fi identifica un potențial candidat la funcția de prim-ministru.

"Invit fracțiunile mâine la discuții pentru a depăși actuala criză politică. Dacă acest dialog nu va fi cu succes, îmi asum, ca președinte, responsabilitatea de a face totul pentru a evita alegerile anticipate.

Voi avea grijă că următorul Guvern să fie eficient. Un guvern care va promova o politică externă. Voi insista să aibă miniștri care cunosc realitățile Republicii Moldovei și a cetățenilor", a declarat Igor Dodon.

Astfel, fracțiunile parlamentare sunt așteptate în următoarea ordine:

Ora 10:00 - Fracțiunea PSRM.

Ora 11:00 - Blocul ACUM.

Ora 12:00 - Partidul Democrat.

Ora 13:00 - Fracțiunea Șor.

ACCENT TV menționeză că Parlamentul a demis astăzi Guvernul Maiei Sandu cu 63 de voturi.

Fracțiunea PSRM a inițiat moțiune de cenzură asupra Cabinetului de Miniștri, după ce Maia Sandu, prin asumarea răspunderii de către Guvern, a venit cu proiectul de modificare a Legii privind Procuratura, care prevede, printre altele, dreptul premierului de a înainta candidații pentru funcția de Procuror General.


Publicat: 16:00 12/11/2019

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:Ultimele ştiri