ANSA: Toate focarele de pestă porcină africană au fost lichidate


Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) anunţă că au fost lichidate toate focarele de pestă porcină africană, înregistrate anterior pe teritoriul Republicii Moldova.

“Succesul se datorează implicării Guvernului, Autorităților Publice Locale și conlucrării interinstituționale (Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Serviciul Vamal, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Agenția Moldsilva, Inspectoratul General de Poliție, Departamentul Trupelor de Carabinieri)”, se arată într-un comunicat emis de ANSA.

Reamintim că în Republica Moldova, pe parcursul anului 2019 au fost înregistrate 30 de focare, dintre care 26 la porcii domestici întreținuți în gospodăriile casnice, fiind nimiciți din cauza bolii 402 porci și 13 mistreți.

În total, în Republica Moldova în perioada anilor 2016- 2018 au fost înregistrate 46 de focare, fiind astfel nimiciți din cauza bolii 642 porci domestici și 20 mistreți.

Ultimul focar de pestă porcină africană a fost înregistrat pe data de 26 septembrie, curent, fiind amplasat într-o gospodărie particulară din Comrat, unde erau întreținuți 40 de porcine.


Publicat: 09:15 12/11/2019

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:Ultimele ştiri