Ministrul Pavel Voicu a avut o întrevedere cu ambasadorul Turciei la Chişinău


Ministrul Apărării Pavel Voicu a avut o întrevedere cu ambasadorul Turciei la Chişinău, Gürol Sökmensüer. La discuţii a participat şi comandantul Armatei Naţionale, general de brigadă, Igor Gorgan.

Principalele subiecte abordate de cei doi oficiali au vizat stadiul actual al cooperării bilaterale pe segmentul apărării şi perspectivele de consolidare a acesteia prin noi proiecte care să aibă ca finalitate dezvoltarea capabilităţilor Armatei Naţionale.

Pavel Voicu l-a informat pe ambasadorul Turciei despre principalele acţiuni realizate în contextul reformei instituţiei de apărare, relaţiile de colaborare cu partenerii externi şi organizaţiile internaţionale, precum şi programele şi iniţiativele comune puse în aplicare în scopul profesionalizării şi dotării Armatei Naţionale.

Ministrul Voicu a mulţumit Guvernului turc pentru oportunităţile de instruire şi pregătire profesională a militarilor moldoveni în instituţiile de profil din Turcia, printre care şi Centrul Regional de pregătire a Parteneriatului pentru Pace din Ankara. Pavel Voicu a apreciat, de asemenea, contribuţia partenerilor turci la realizarea proiectului de distrugere a deşeurilor de pesticide pe teritoriul Republicii Moldova şi dezvoltarea domeniului de medicină militară, obiectiv prevăzut în Iniţiativa de Consolidare a Capacităţilor de Apărare (DCBI).

La rândul său, Gürol Sökmensüer a evidenţiat disponibilitatea ţării sale de a sprijini în continuare Republica Moldova în modernizarea şi transformarea instituţiei de apărare.


Publicat: 18:54 05/11/2019

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:Ultimele ştiri