Batalionul cu Destinaţie Specială “Fulger” a sărbătorit 27 de ani de la creare


Batalionul cu Destinaţie Specială „Fulger” (BDS) al Armatei Naţionale a împlinit astăzi 27 de ani de la creare. Cu această ocazie, la Centrul de instruire al Armatei Naţionale a avut loc o ceremonie, la care au participat oficiali militari şi civili din Republica Moldova, România şi SUA.

În cadrul evenimentului, ministrul Apărării Pavel Voicu, a felicitat efectivul unităţii şi a înmânat distincţii ale Armatei Naţionale şi diplome de onoare unui grup de militari.

Pavel Voicu a declarat că pentru Armata Naţională Batalionul cu Destinaţie Specială este mai mult decât o unitate militară. „Batalionul ‚Fulger’ este o subdiviziune, constituită din profesionişti, care şi-au făcut din profesia militară o vocaţie. Şi acest lucru îl vedem atât în cadrul activităţilor desfăşurate la nivelul armatei, cât şi la cele care au loc peste hotarele ţării — la exerciţii multinaţionale, misiuni internaţionale, antrenamente şi cursuri”, a spus Ministrul Apărării.

Cu ocazia aniversării, militarii Batalionului au organizat expoziţii de tehnică, armament şi echipament special şi au desfăşurat o serie de exerciţii demonstrative şi salturi cu paraşuta.


Publicat: 20:16 01/11/2019

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:Ultimele ştiri