Reprezentanții federațiilor sportive din Republica Moldova îl susțin pe Ion Ceban la funcția de primar general al capitalei (VIDEO)


Reprezentanții federațiilor sportive internaționale și naționale, împreună cu sportivi de seamă din Moldova, și-au exprimat susținerea pentru Ion Ceban, candidatul Partidului Socialiștilor (PSRM) la funcția de primar general al Chișinăului.

În cadrul conferinței de presă de la agenția INFOTAG de luni, ei au îndemnat sportivii și locuitorii capitalei, pe 20 octombrie să voteze pentru Ion Ceban, care, în opinia lor, „deține tot ce este necesar pentru a transforma rapid Chișinăul într-un oraș atractiv pentru oameni”.

Campionul mondial la handbal, Alexei Ivanciuc a declarat că recent a făcut cunoștință cu Ion Ceban, dar îl cunoaște ca pe o persoană organizată, care nu este indiferentă de orașul natal și susține dezvoltarea sportului.

„Iubitul nostru Chișinău are nevoie de un manager bun, capabil să restabilească ordinea. Nouă, sportivilor nu ar trebui să ne fie rușine pentru orașul nostru atunci cînd invităm sportivi străini să viziteze capitala Moldovei. Sunt sigur că împreună cu domnul Ceban Chișinăul se va dezvolta, lucrurile se vor schimba spre bine în fața tuturor cetățenilor și oaspeților capitalei”, a spus el.

Reprezentantul Clubului Sportiv “Garuda”, Rustam Alimov a venit cu un îndemn pentru sportivi și locuitorii din Chișinău să voteze candidatura lui Ceban, care „poate face multe lucruri utile pentru oraș”.

Reprezentanții altor federații sportive au vorbit despre realizările lor în domeniul sportului, spunînd că aceștia puteau fi mult mai mulți dacă sportivii ar avea facilități adecvate pentru sport și dacă sportului i s-ar acorda susținere la nivel de stat.

„În copilărie și tinerețe, mulți dintre noi am mers la școli sportive, care în anii sovietici au avut susținere. Iar acum totul se bazează pe entuziasmul sportivilor și al sponsorilor. Este necesar să schimbăm atitudinea față de sport la nivelul municipalităților și Guvernului”, au remarcat sportivii.


Publicat: 12:24 14/10/2019

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:Ultimele ştiri