Ion Ceban, la întâlnirea cu membrii societății civile: Îmi propun să muncesc pentru oameni!


Candidatul pentru funcția de primar al capitalei, Ion Ceban a avut o discuție interesantă cu mai mulți activiști civici și membri ai societății civile, inclusiv “Primăria Mea”, “Город без Маршруток”, "Verde.md", "Sporter.md", "Hai Moldova", ”Ecodava” și altele.

“I-am asigurat pe acești tineri că în calitate de primar voi crea consilii consultative, formate din membri ai societății civile, pe fiecare domeniu de activitate pe lîngă primarul general și CMC.

Trebuie să stabilim foarte explicit forma juridică de activitate a acestor consilii, dar și planul anual de colaborare a primăriei cu societatea civilă.

Vom stabili clar cum va avea loc finanțarea activităților pe care le va face societatea civilă, care este imposibilă fără un suport din bugetul municipal.

Este absolut necesar un contract social între primărie și societatea civilă în care să fie clar stipulat cum se deleagă competențele societății civile, cum este stabilit volumul de implicare și formele de conlucrare a structurilor subordonate primăriei cu membrii acestor organizații, oricare ar fi ele.

Îmi propun să muncesc pentru oameni și fără participarea activă a locuitorilor orașului este imposibil să realizez tot ce mi-am propus.

Le mulțumesc tuturor că au dat curs invitației mele. Mă mîndresc cu acești tineri care vor și pot să facă lucruri bune pentru oraș. Mă bucur că sunt entuziasmați să contribuie la dezvoltarea capitalei și le promit: conlucrarea primarului general cu societatea civilă va fi productivă”, a declarat Ceban.


Publicat: 15:44 12/10/2019

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:Ultimele ştiri