Igor Dodon a avut o întrevedere cu Directorul General al Comisiei Europene pentru Politica Europeană de Vecinătate (VIDEO)


Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu Christian Danielsson, șeful Directoratului General pentru Vecinătate și Negocieri privind Extinderea în cadrul Comisiei Europene, care se află într-o vizită în Republica Moldova.

Demnitarii au discutat despre agenda relațiilor între Moldova și UE, iar șeful statului a mulțumit partenerilor europeni pentru atenția sporită și suportul constant acordat țării noastre.

"Am remarcat importanța întrevederilor cu oficialii Uniunii Europene ce au avut loc la începutul lunii septembrie la Bruxelles care au vizat diverse subiecte de interes comun", a declarat Igor Dodon.

Totodată, Președintele Dodon a comunicat delegatului UE despre semnarea la 16 septembrie a Acordului politic privind obiectivele între fracțiunile parlamentare PSRM și ACUM, dar și între Guvernul, Președinția și Parlamentul. Reieșind din obiectivele stipulate în acest document, Republica Moldova își asumă angajamentul de a continua reformele necesare şi de a implementa prevederile Acordului de Asociere, care rămîne o prioritate pentru conducerea țării.

De asemenea, șeful statului a reiterat că reforma justiţiei, combaterea corupției și consolidarea instituțiilor democratice sunt în topul priorităților naționale menite să sporească calitatea vieții cetățenilor noștri și să impulsioneze dezvoltarea economiei naționale.


Publicat: 12:56 17/09/2019

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:Ultimele ştiri