Cojocaru: Fracțiunea PSRM din CMC nu a votat niciodată și nu intenționează să voteze „la pachet” pentru proiectele funciare (VIDEO)


Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău nu a votat niciodată și nu intenționează să voteze „la pachet” pentru proiectele funciare. Astfel de proiecte nu ar trebui votate de către Consiliul Municipal. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele PSRM din CMC, Dinari Cojocaru.

"Nu considerăm că toate întrebările care sunt puse astăzi pe ordinea de zi de către Autoritatea Publică locală în care mare majoritate sunt niște întrebări funciare, întrebări dubioase, trebuie votate.

După cum știți fracțiunea PSRM, 4 ani de zile, fiecare întrebare care era de așa gen, era întâi minuțios studiată, în care se scotea compartimentul coruptibil, se scoteau acele întrebări care prin diferite metode dubioase li s-au dat caz de câștig în instanțele de judecată sau au fost delapidate din terenul municipal.

Dar totuși considerăm și suntem ferm convinși că trebuie să susținem municipalitatea și funcționarea normală a tuturor structurilor care sunt din cadrul Primăriei.

Partidul Socialiștilor din Consiliul Municipal va susține astăzi numai câteva întrebări, ba mai mult ca atît ne-am pregătit și avem și argumentarea lor.

1. Rectificarea bugetului trebuie facută, în caz contrat noi intrăm într-un colaps în interiorul administrației publice locale.

2. Sunt comisiile de circumscripție, listele care nouă în principiu ne vor da un lucru efectiv în cadrul alegerilor și este un lucru strict necesar.

3. Vrem să cerem de la colegii noștri ca regulamentul la care am participat și eu - regulamentul animalelor de companie să fie pus în rândurile prioritare, deoarece avem un șir de cazuri neplăcute, am făcut și audieri publice, iar acum ne-am trezit că avem și o pierdere de viață a unui copil, în urma unei mușcături a unui animal de companie.

4. Întrebarea ține de o instituție de învățământ a cărei drepturi au fost lezate, considerând că în urma unor pași greșiți din partea autorității publice locale această școală la moment nu poate funcționa normal.

De asemenea, venim cu unele îmbunătățiri la regulamentul de acivitate a Apă Canal.

1. Înasprirea amenzilor și controalelor către agenții economici, care-și desfășoară activitatea nu așa de transparent, cum ar trebui să fie.

2. Îmbunătățirea mecanismului de purificare și prelucrare a apelor reziduale.

În rest fracțiunea PSRM din CMC condamnă acele proiecte pe care nouă ni le pun pe masă acuma "la pachet"", a declarat Dinari Cojocaru.Publicat: 11:13 17/09/2019

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:Ultimele ştiri