Un membru al grupării criminale Makena, reţinut într-un dosar de şantaj


Liderul unei grupări infracționale din orașul Ocnița, alias ”Curban”, în vârstă de 53 de ani, a fost reținut de poliție, fiind suspectat de șantaj. Acesta este membru activ al organizaţiei criminale conduse de autoritatea „Makena”, anterior condamnat de mai multe ori pentru infracţiuni similare.

Ofițerii Direcției de Combatere a Crimei Organizate a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu procurorii Procuraturii mun. Bălți, polițiștii de urmărire penală ai Inspectoratului de Poliție Bălți și cei de investigație ai Inspectoratului de Poliție Ocnița, la finele săptămânii trecute, au efectuat percheziții la domiciliile unor membri ai grupării, adepți ai hoțului în lege ”Makena”, specializați în deposedarea de bunuri materiale şi mijloace băneşti de la victime, prin ameninţarea cu aplicarea violenţei fizice și cu moartea.

Ca rezultat al percheziţiilor efectuate la domiciliul și în mijlocul de transport al liderului grupării criminale, polițiștii au depistat şi ridicat: cartele SIM, telefoane mobile, înscrisuri de ciornă, arme reci etc., care ulterior urmau a fi transmise în Penitenciare pentru așa zisul ,,Obșeac”.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru șantaj. Persoanele culpabile de comiterea unei asemenea infracțiuni se pedepsesc cu închisoare de la 13 la 15 ani.


Publicat: 15:34 16/09/2019

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:Ultimele ştiri