Igor Dodon a avut o întrevedere cu Secretarul de Stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Franceze


Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu Amélie de Montchalin, Secretarul de Stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Franceze, care se află într-o vizită în Republica Moldova.

Oficialii au abordat cele mai importante chestiuni ale agendei bilaterale, menționînd caracterul strategic al acestora.

Șeful statului a constatat intensificarea dialogului între Moldova și Franța în mai multe domenii de interes comun.

“Am mulțumit conducerea Franței pentru faptul că a fost una dintre primele țări care și-a exprimat clar poziția referitoare la tranziția pașnică a puterii în Republica Moldova la începutul verii. Am subliniat importanța acestei susțineri din partea celor mai importanți parteneri externi ai țării noastre și am constatat un consens istoric pe plan intern și internațional în privința conducerii noi a Republicii Moldova”, a declarat Igor Dodon.

Totodată, șeful statului a apreciat dialogul franc între Moldova și Franța, inclusiv la nivel de șefi de state. În acest sens a reamintit de cele două întrevederi personale cu Președintele francez, Emmanuel Macron, ce au avut loc în 2018.

“Am comunicat doamnei de Montchalin că subiectele-cheie în cadrul acestor discuții au fost reglementarea conflictului transnistrean și promovarea politicii externe echilibrate a Republicii Moldova”, a conchis Dodon.

Pe finalul discuției președintele Dodon a reconfirmat participarea sa la ediția a II-a a Forumului Păcii, care va avea loc la Paris, în noiembrie curent, și a convenit asupra unei întrevederi cu Președintele Emmanuel Macron în cadrul acestei vizite.


Publicat: 09:33 13/09/2019

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:Ultimele ştiri