Adrian Lebedinschi a avut o întrevedere cu Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova


Președintele Comisiei parlamentare cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Adrian LEBEDINSCHI a avut, astăzi, o întrevedere cu E.S. Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în Republica Moldova, Masanobu YOSHII.

Adrian LEBEDINSCHI a salutat colaborarea fructuoasă a Ambasadei Japoniei în Republica Moldova prin participarea la diferite evenimente culturale, proiecte de asistență financiară și tehnică.

O atenție deosebită este acordată colaborării domeniului cercetării și inovării, partea niponă fiind interesată de evenimentele Academiei de Științe a Moldovei și Universității Tehnice. Dl A. LEBEDINSCHI a menționat implicarea savanților și echipelor de cercetare din Moldova în proiecte de colaborare bilaterală și internațională.

Totodată, proiectele educaționale sunt o prioritate în activitatea ambasadei, anual fiind implementate 6-7 proiecte, inclusiv oferite granturi pentru instituțiile de învățământ din Moldova. Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice a beneficiat de asistență tehnică din domeniul audiovizual. La Universitatea de Stat din Moldova doritorii pot studia gratis limba japoneza, iar burse de studii și cercetare, sunt oferite anual de guvernul japonez.

Domeniul afacerilor este, de asemenea, atrăgător pentru investițiile japoneze. Un exemplu ar fi Fujikura Automotive MLD, compania japoneză Fujikura Automotive, lider mondial în domeniul de producere a cablajelor auto, care a creat mii de locuri de muncă pe piața moldovenească în Chișinau, Orhei, Comrat.

Partea japoneză va face o donație de copaci de sakura, plantați în spațiile vezi din republică pentru familiarizarea cu tradiția cireșilor înfloriți.

Tradițiile din cultura japoneză, respectate până în prezent, au contribuit la un nivel deosebit de înalt al civilizației și sunt o valoare de apreciat pentru cultura Republicii Moldova.

Atât Dl A.LEBEDINSCHI, cât și Dl ambasador Masanobu YOSHII au apreciat înalt colaborarea ambelor state spre valorificarea experienței bilaterale.


Publicat: 08:36 13/09/2019

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:Ultimele ştiri