Igor Dodon a inspectat lucrările de renovare a monumentului eroilor căzuți din satul Troițcoe


În încheierea vizitei întreprinse în raionul Cimișlia, Președintele Dodon s-a familiarizat cu modul în care decurg lucrările de restaurare a monumentului eroilor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei din satul Troițcoe.

Monumentul a fost construit în anul 1975, în memoria celor 100 de locuitori ai satului care au plecat la război și au căzut în lupte. În cei 44 de ani, monumentul a început să se ruineze și acum este în proces de restaurare, la inițiativa mea.

“Mi-am exprimat convingerea că lucrările de renovare vor fi finalizate în cel mai scurt timp și am dat asigurări că voi participa la inaugurarea monumentului renovat, care va avea loc în anul viitor. Totodată, i-am felicitat pe locuitorii satului cu aniversarea a 75-a de la eliberarea Moldovei de ocupația fascistă.

Consider că trebuie să depunem eforturi în vederea restaurării tuturor monumentelor din timpul războiului, pentru a păstra memoria despre evenimentele de atunci și pentru a nu admite repetarea lor în viitor”, a declarat Igor Dodon.


Publicat: 18:58 12/09/2019

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:Ultimele ştiri