Igor Dodon: Sunt premise care ne permit să anulăm acordul de privatizare a Air Moldova (VIDEO)


Președintele Igor Dodon a convocat astăzi Consiliul Suprem de Securitate. După ședință, șeful statului, a venit cu declarații pentru presă, unde a susținut că Autoritățile vor întreprinde toate acțiunile pentru ca Air Moldova să fie întoarsă în proprietatea statului.

"Statul va întreprinde toate acțiunile legale pentru reîntoarcea companiei Air Moldova în proprietea statului. Sunt premise și sunt deja și argumente documentate care ne permit să anulăm acordul de privatizare a Air Moldova. În timpul apropiat statul va iniția o cauză în acest sens.

Al doilea aspect ce ține de Air Moldova, noi am solicitat informație detaliată privind activitatea acestei companii. Sperăm că astăzi această informație va fi prezentată și dacă va fi necesar la una din ședințele ulterioare vom examina acest subiect", a spus Igor Dodon.

Șeful statului a mai comunicat că la ședință a fost analizată și situația de la Aeroportul Internațional Chișinău.

"Acum se muncește mult pentru a face auditul investițiilor. Avia Invest și-a asumat angajamentul de a veni cu investiții la Aeroport. Există dubii că investiții nu au fost", a precizat Igor Dodon.

Potrivit lui Dodon, acum câteva zile, statul a inițiat rezilierea acordului semnat între guvern și Avia Invest privind concesionarea Aeroportului „pe motiv că, din momentul inițierii concursului și până la semnarea acordului de concesiune, au fost admise încălcări ale legislației".Publicat: 11:46 12/09/2019

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:Ultimele ştiri