Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu vicepreședintele Consiliului Federației FR


Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu Galina Karelova, vicepreședintele Consiliului Federației FR, și cu Victor Abramov, membru al Comitetului CF pentru politici sociale, membru al Comisiei interparlamentare pentru cooperare dintre Parlamentul Moldovei și cel al Rusiei.

Oaspeții din Rusia au venit în țara noastră la invitația șefului statului, pentru a participa la festivitățile consacrate aniversării a 75-a a eliberării Moldovei de fascism.

“Le-am adresat mulțumiri pentru faptul că au acceptat, alături de poporul Moldovei, să împărtășească bucuria prilejuită de aniversarea Victoriei comune. Consider că prezența oaspeților din alte țări la această sărbătoare este necesară, deoarece Moldova a fost eliberată de fascism prin eforturi comune, depuse de toate republicile și popoarele fostei URSS”, a declarat Igor Dodon.

În cadrul întrevederii cu oaspeții din Consiliul Federației, șeful statului a menționat importanța extinderii contactelor dintre Republica Moldova și Federația Rusă la nivel de putere legislativă și executivă.

De asemenea, Igor Dodon a subliniat că la Chișinău, o atenție sporită este atribuită Forumului Economic Moldo-Rus, care va fi organizat în luna septembrie și la care vor participa reprezentanți ai businessului și ai regiunilor din țările noastre. În aceleași zile, în capitala moldovenească își va desfășura lucrările ședința Comisiei Interguvernamentale pentru cooperare comercial-economică.

“Sînt convins că ambele evenimente vor impulsiona dezvoltarea relațiilor moldo-ruse în toate domeniile de interes major, spre binele popoarelor țărilor noastre”, a conchis Dodon.


Publicat: 15:55 24/08/2019

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:Ultimele ştiri