Șeful statului a vizitat livada de pruni a companiei "Savitera" din satul Burlacu, Cahul (VIDEO)


Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, se află într-o vizită de lucru la Cahul. Astfel, șeful statului a vizitat livada de pruni a companiei ”Savitera” din satul Burlacu, care se întinde pe o suprafață de 25 de ha.

Igor Dodon a salutat modul în care compania își dezvoltă afacerea, obținînd anual pînă la 10 tone de prune la hectar. Totodată, președintele a menționat că diversificarea piețelor de desfacere, precum și facilitarea accesului producției moldovenești pe piața rusă constituie o prioritate pentru administrația prezidențială.

O dovadă în acest sens sunt acțiunile de eliminare a taxelor vamale la export pe piața rusă pentru mai multe categorii de fructe și legume, extinderea listei de producători agricoli care ar putea exporta pe această piața etc.

"Am dat asigurări că și în continuare vom depune eforturi în vederea extinderii aceste pieți, fapt care va conduce la creșterea prețurilor de realizare a fructelor, majorarea salariilor pentru agricultori, crearea locurilor noi de muncă", a declarat Igor Dodon.

Ținem să menționăm că în anul 2018, din volumul total de 54 de mii de tone de prune proaspete exportate, 38 de mii au ajuns pe piața Federației Ruse, ceea ce constituie circa 70% din volumul toral exportat.Publicat: 13:36 22/08/2019

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:Ultimele ştiri