Un tânăr din Chișinău riscă până la 3 ani de închisoare pentru că a răpit automobilul vecinului


Un tânăr în vârstă de 23 de ani, originar din municipiul Chișinău, riscă trei ani de închisoare pentru furtul unui automobil. Oamenii legii au fost alertați în dimineața zilei de 4 august de către proprietarul, comunicând că i-a fost răpită mașina din curtea blocului de locuit de pe strada Mihail Sadoveanu.

La fața locului imediat s-a deplasat grupa operativă pentru stabilirea circumstanțelor. La locul faptei proprietarul în vârstă de 44 de ani, a comunicat forțelor de ordine că din locuință sa au dispărut cheile de la automobil, iar când a ieșit a depistat lipsa unității de transport. Prejudiciul cauzat a fost estimat la 100 000 lei.

În urma măsurilor întreprinse de oamenii legii, automobilul răpit a fost depistat accidentat în or. Vadul lui Vodă. Ulterior a fost identificat și făptașul care a comis infracțiunea, iar la data de 17 august acesta a fost reținut și escortat la inspectorat pentru audieri.

În cadrul acțiunilor procesual penale individul și-a recunoscut vinovăția, comunicând polițiștilor, că sunt vecini cu partea vătămată și a pătruns în locuință prin geamul care era deschis, de unde a sustras cheile de la automobil după care l-a răpit cu scop de a se plimba.

Individul s-a dovedit a fi judecat anterior pentru comiterea mai multor infracțiuni. Actualmente tânărul este cercetat penal pentru răpirea mijlocului de transport care conform legislației se pedepsește cu amendă în mărime de la 29 000 la 67 500 de lei sau cu închisoare de la 1 la 3 ani.

Un tânăr din Chișinău riscă până la 3 ani de închisoare pentru că a răpit automobilul vecinului


Publicat: 12:36 19/08/2019

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:Ultimele ştiri