Coraportorii APCE se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova


Coraportorii APCE se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova

Coraportorii Comisiei de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Egidijus Vareikis și Maryvonne Blondin, efectuează o vizită în Republica Moldova, în perioada 21-24 iulie 2019.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a legislativului, scopul vizitei este de informare despre ultimele evoluții politice privind funcționarea instituțiilor democratice după alegerile parlamentare din februarie 2019.

Oficialii se vor documenta cu privire la situația de după criza constituțională și politică din iunie 2019, măsurile luate în domeniile justiției și luptei împotriva corupției, legislația și acțiunile preconizate pentru depolitizarea justiției și a instituțiilor de stat, evoluțiile privitoare la cadrul electoral.

Potrivit programului, coraportorii APCE vor avea întrevederi cu președintele parlamentului Zinaida Greceanîi, președintele țării Igor Dodon și prim-ministrul Maia Sandu.

Agenda vizitei mai include întrevederi cu deputații din Comisia juridică, numiri și imunități, Comisia control al finanțelor publice, Comisia drepturile omului și relații interetnice. Coraportorii vor discuta cu reprezentanții tuturor fracțiunilor parlamentare și cu delegația parlamentară la APCE.


Publicat: 01:02 22/07/2019

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:

{related-news}Ultimele ştiri