Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu o delegație a Parlamentul rus


Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu o delegație a Parlamentul rus

Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu delegația Parlamentul rus, formată din adjunctul președintelui Dumei de Stat a FR, Olga Epifanova și președintele comitetului Consiliului Federației pentru relații externe, Konstantin Kosacev. Înalții oaspeții au venit în Republica Moldova pentru a participa la inaugurarea bașcanului Autonomiei Găgăuze, Irina Vlah.

În timpul discuției, oficialii au constatat cu satisfacție lansarea unei etape noi în relațiile de cooperare moldo-ruse, datorită creării majorității parlamentare și formării Guvernului concilierii naționale.

În mod deosebit, Președintele Dodon a subliniat reluarea cooperării depline dintre Republica Moldova și Federația Rusă în formatul Comisiei interguvernamentale, precum și la nivel de parlamente. În context, șeful statului a menționat bunele perspective de interacțiune pe platforma Uniunii Economice Eurasiatice, în cadrul căreia țara noastră deține statutul de observator, precum și a Comunității Statelor Independente.

Igor Dodon a exprimat recunoștință Federației Ruse pentru prelungirea regimului de export fără taxe vamale pentru unele categorii de mărfuri moldovenești pe piața rusă. Totodată, a informat oficialii că mizăm pe atingerea unui compromis în vederea prețului la gazele rusești livrate în Republica Moldova.

De asemenea, părțile au fost unanimi cu privire la necesitatea actualizării cooperării la nivel de regiuni ale țărilor noastre și în context, Igor Dodon a apreciat înalt activitatea Autonomiei Găgăuze, care a încheiat deja zece acorduri de parteneriat cu regiunile din Federația Rusă.

La final, Igor Dodon i-a informat pe parlamentarii ruși despre strategia politicii externe echilibrate, promovată de Administrația Președintelui, prin stabilirea relațiilor reciproc avantajoase cu partenerii externi în baza principiului de neutralitate permanentă a Republicii Moldova.


Publicat: 16:24 19/07/2019

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:

{related-news}Ultimele ştiri