Șeful statului a avut o întrevedere cu conducătorii băncilor comerciale din ţara noastră (VIDEO)


Șeful statului a avut o întrevedere cu conducătorii băncilor comerciale din ţara noastră (VIDEO)

Președintele Republcii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu conducătorii băncilor comerciale din ţara noastră.

Și această întrevedere este o continuare a șirului de întâlniri pe care le-a avut săptămîna curentă șeful statului cu reprezentanții sindicatelor și a mediului de afaceri în vederea identificării problemelor existente în domeniile respective și a soluțiilor de depășire a lor.

Igor Dodon a subliniat rolul sectorului bancar pentru dezvoltarea mediului de afaceri şi a climatului investiţional și a remarcat că Președinția alături de Executiv și Parlament este determinată să depună toate eforturile pentru a elimina barierele din calea dezvoltării acestui sector important.

În mod aparte șeful statului s-a referit la necesitatea luării unor măsuri concrete pentru a îmbunătăți imaginea țării noastre pe plan internațional, afectată după scandalurile legate de spălările de bani, furtul miliardului, etc.

"Consider oportună în acest sens organizarea în toamna anului curent a unui forum, cu participarea unor profesioniști cu renume la nivel internațional, conducătorilor instituțiilor financiare internaționale și a unor grupuri bancare cu renume, pentru a comunica mediului internațional despre reformele recente din acest sector", a spus Igor Dodon.

De asemenea Președintele Dodon a vorbit despre modificările la politica fiscală, riscurile pieței financiare nebancare, viziuni privind cadrul regulatoriu pentru sectorul financiar, implementarea programului e-executor, aplicarea Legii 308 cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor, tranzacțiile suspecte și multe altele.

"Am îndemnat participanții la discuție să înainteze Președinției propuneri și inițiative pentru a fi examinate și promovate în Parlament spre adoptare", a menționat Igor Dodon.

La final, șeful statului a menționat că drept rezultat al discuției de azi și a comunicării ulterioare, care va fi una permanentă, este elaborarea și promovarea unor politici de consolidare a sistemului bancar, precum și de sporire a rolului acestuia în dezvoltarea economică a țării.Publicat: 14:15 19/07/2019

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:

{related-news}Ultimele ştiri