Ion Ceban: Contrabanda este o crimă și această crimă nu putea fi făcută fără suportul cuiva (VIDEO)


Ion Ceban: Contrabanda este o crimă și această crimă nu putea fi făcută fără suportul cuiva (VIDEO)

Contrabanda este o crimă și această crimă nu putea fi făcută fără suportul cuiva. O declarație în acest sens a fost făcută de vicepreședintele Parlamentului, Ion Ceban, în cadrul ședinței Legislativului de astăzi.

"Contrabanda este o crimă și nicio argumentare, de oricare tip, că ar fi suplinit, într-un fel sau altul, venitul la buget, nu poate avea rezonabilitate în acest sens".

Iar această crimă nu putea fi făcută fără suportul cuiva, este vorba despre tranzacții, volume enorme, anual 10 miliarde de țigări, prin intermediul magazinelor duty-free, pe segmentul transnistrean, lucru care trebuie oprit. Iar cei care se fac vinovați de acest lucru trebuie să fie trași la răspundere.

Sunt bani negri! În contextul unor crime transfrontaliere, banii negri și contrabanda înseamnă criză de imagine pentru țara unde aceste lucruri se produc Iar criza de imagine generează criza de credibilitate.

Ceea ce este foarte grav, în aceste circumstanțe, statul pierde din potențialul său de comunicare dar și atragere pe de o parte a investițiilor, a banilor din exterior și multe altele care sunt necesare statului.

Solicit organelor abilitate, în special Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție, dar și Serviciul de Informații și Securitate să vină cu o analiză amplă în acest sens", a declarat Ion Ceban.Publicat: 14:01 19/07/2019

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:

{related-news}Ultimele ştiri