Igor Dodon a făcut apel către SUA să susțină recunoașterea internațională a neutralității permanente a Moldovei

Igor Dodon a făcut apel către SUA să susțină recunoașterea internațională a neutralității permanente a Moldovei

Președintele Dodon a avut o întrevedere de lucru cu David Hale, Subsecretarul de Stat pentru Afaceri Politice al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii, care se află într-o vizită în Republica Moldova.

Oficialii au discutat mai multe aspecte ale evoluției dialogului strategic, iar șeful statului a adus mulțumiri părții americane pentru asistenţa financiară şi sprijinul valoros acordate Republicii Moldova în diverse domenii pe parcursul a 27 de ani de independență.

Totodată, Igor Dodon a remarcat implementarea cu succes a unor proiecte importante, cum ar fi „Provocările Mileniului” lansat în anii 2007-2009, precum și despre interesul nostru privind continuarea unor proiecte asemănătoare, cu susținerea SUA.

În altă ordine de idei șeful statului a apreciat înalt sprijinul Statelor Unite în soluționarea crizei politice din Republica Moldova și asigurarea transferului pașnic al puterii de la precedenta guvernare.

“Am reiterat că datorită susținerii din partea partenerilor externi și a consensului național intern Republica Moldova are toate șansele de a relansa economia și a promova o politică externă echilibrată în baza intereselor sale naționale”, a declarat Igor Dodon.

În context, Igor Dodon l-a asigurat pe Subsecretarul de Stat că Administrația prezidențială, Guvernul și majoritatea parlamentară vor păstra în vigoare toate acordurile internaționale semnate de Republica Moldova, inclusiv cu Uniunea Europeană.

Totodată, Dodon a făcut apel către SUA să susțină eforturile noastre de consolidare a statutului de neutralitate permanentă a țării noastre, recunoscut la nivel internațional.

“Am discutat cu dl. Hale perspectivele reglementării problemei transnistrene. Am menționat faptul că și în continuare apreciem înalt perspectivele procesului în formatul „5+2” și rolul SUA și al altor participanți la negocieri”, a declarat Igor Dodon.

Все новости
 
Toate ştirile

Tag-uri

Proiecte