Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Republicii Turcia


Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Republicii Turcia

Președintele Dodon a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Republicii Turcia în țara noastră, E.S. Gürol Sökmensüer.

Părțiel au discutat mai multe subiecte cu privire la relațiile bilaterale, inclusiv despre raporturile comercial-economice.

Șeful statului a constatat dinamica ascendentă a cooperării între țările noastre și a reiterat faptul că Republica Moldova și Republica Turcia au semnat Acordul de parteneriat strategic.

“Am adus mulțumiri părții turce pentru asistența acordată Republicii Moldova în domeniul umanitar, social, cultural și alte domenii, în special, în Autonomia Găgăuză”, a declarat Igor Dodon.

În context, șeful statului a comunicat Ambasadorului Turciei despre ultimele evenimente politice din țara noastră și a subliniat faptul că majoritatea parlamentară și Guvernul Republicii Moldova împreună cu Președintele țării promovează o politică internă și externă bazată pe consens național, cu excluderea factorilor ideologici și geopolitici, ceea ce ne va permite să construim relații de parteneriat cu mai multe țări.

La finele întrevederii oficialii au vorbit despre o eventuală vizită a Președintelui Republicii Moldova în Turcia, în toamna anului curent.

Amintim că Președintele Turciei Recep Tayyıp Erdoğan a întreprins o vizită oficială în țara noastră în octombrie 2018.


Publicat: 17:12 28/06/2019

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:Ultimele ştiri